FIT FOR THE FUTURE 1920x640
Otherside Xperience 2024
Beleef de toekomst van werk!

Programma

We zoomen in op het thema Fit for the future met keynotes van inspirerende sprekers en break-outs over actuele thema's door experts. 
10:00-10:15 | Ontvangst
Wij ontvangen je graag in de Verkadefabriek met een kop koffie of thee en iets lekkers.
10:15-11:15 | Visie OSAW Diederik & Roel

Zoals voorgaande edities trappen we af met de ontwikkelingen van afgelopen jaar, de actualiteiten in de markt en de roadmap naar de vernieuwing van de bedrijfsgezondheidszorg.

11:15-12:00 | Keynote Remy Gieling

Remy Gieling heeft diverse tech-reizen gemaakt naar Silicon Valley en kent als journalist en bekendste AI- en technologie-expert van Nederland de kansen, mogelijkheden en bedreigingen van de nieuwe technologische ontwikkelingen.

12:00-12:45 | Lunch

Zoals je van ons gewend bent serveren we een uitgebreide en veelzijdige lunch! Er is genoeg keuze uit vegetarische en veganistische opties en we houden rekening met lactose- en glutenintollerantie. 

13:00-13:45 | Break-out sessies - ronde 1

Kies uit één van deze thema's:

  • Wat vertellen verzuimcijfers over mijn verzuim.
  • Wat voor impact heeft een jaar van intensieve focus op data gehad.
  • Van melding tot afspraak: automatisch afspraken genereren en plannen.
  • Meer contact met je verzuimende medewerkers met XS Forms.
  • BEAT: prestatie door balans

Bekijk de break-out sessies

14:00-14:45 | Break-out sessies - ronde 2

Kies uit één van deze thema's:

  • AI in de bedrijfsgezondheidszorg.
  • UWV: Verdieping in de beoordelingsprocessen van RIV en WIA aanvragen.
  • Optimaliseren van preventie en keuringen met Xpert Suite
  • Klanten onboarden met Connect XS.
  • Fit for the future: van brons naar goud.

Bekijk de break-out sessies

14:45-15:15 | Koffie break

Na de break-out sessies is er tijd om even op adem te komen, rond te lopen en andere professionals te ontmoeten.

15:30-17:00 | Keynote Erik Scherder

Als hoogleraar Neuropsychologie en hoogleraar Bewegingswetenschappen weet Erik Scherder als geen ander wat het belang is van een fitte geest en vitaal lichaam. In zijn lezing legt hij de link met, wat wij noemen, happy professionals. Daarnaast is er ruimte om Erik vragen te stellen.

17:00-18:30 | Borrel
We sluiten de dag af met een uitgebreide borrel waar je de tijd hebt om na te praten, te genieten van een hapje/drankje en je te laten verrassen door verschillende activiteiten.

Plenaire sessies en keynotes

 

Diederik en Roel
10:15-11:00 | Diederik en Roel

Visie en roadmap OSAW

Employee Sustainability & Well-Being: Fit for the Future! In deze keynote van Roel van der Sanden en Diederik Benders nemen zij je mee in de visie van Otherside at Work op ‘employee sustainability & well-being’ en de roadmap die hieruit ontstaat voor het platform Xpert Suite. Een happy professional is een mens. Een mens die trots, ambitieus en in ontwikkeling is, waarbij zingeving gedurende een leven kan veranderen. Een werkende mens, die onderdeel is van haar sociale omgeving. Vanuit dit perspectief ontwikkelt Otherside at Work haar platform door tot een integraal platform voor ‘employee sustainability & well-being’.

 

Remy Gieling 2-1
11:15-12:00 | Remy Gieling

De groeikansen met AI

Remy Gieling is journalist en de bekendste AI- en technologie expert van Nederland. Hij kent de kansen, mogelijkheden en bedreigingen van de nieuwe technologische ontwikkelingen.

In zijn keynote bespreekt hij de rol van AI binnen de bedrijfsgezondheidszorg en werpt hij een blik in de toekomst over wat ons te wachten staat. 

 

Erik Scherder 2-1
15:30-17:00 | Erik Scherder

Een gezonde geest in een vitaal lichaam: fit for the future

Neem de controle over je geest en lichaam! Ontdek de deskundige visie van breinexpert Erik Scherder.  

In zijn inspirerende betoog onthult hij de intieme connectie tussen een gezonde geest en een vitaal lichaam en hoe dit ons tot ware "happy professionals" maakt. Bovendien krijg je de mogelijkheid om Erik vragen te stellen.

Break-out sessies

Bas van den Bent 2-1
Bas van den Bent

Optimaliseren van preventie en keuringen met Xpert Suite

Vanuit het  perspectief van Employee Sustainability & Wellbeing spelen preventie, en keuringen, een belangrijke rol. Tijdens deze break-outsessie gaan we dieper in op de mogelijkheden die Xpert Suite momenteel al biedt om deze processen te ondersteunen. We bespreken ook geplande ontwikkelingen en vragen de deelnemers om input met betrekking tot nog ontbrekende ondersteuning. Onderwerpen die aan bod zullen komen, zijn onder andere: plannen en herplannen van (preventieve) afspraken, voorbereidende (standaard) vragenlijsten, registratie van meetresultaten, conclusies en adviezen, en het genereren van (groeps)rapportages.
UWV website-1
UWV

Verdieping in de beoordelingsprocessen van RIV en WIA-aanvragen

Deze break-out sessie van het UWV biedt een grondig inzicht in het beoordelen van re-integratieverslagen (RIV) en de procedures van WIA-aanvragen. Gericht op verzuimprofessionals, verduidelijkt het essentiële aspecten van het RIV-aanleverproces en de WIA-beoordelingsprocedures. Er is ook ruimte voor vragen, zodat deelnemers duidelijk begrip krijgen van deze kritieke processen.

Jasper WIllem de Swart 2-1
Jasper Willem Swart

Meer contact met je verzuimende medewerkers door XS Forms

Niet iedere verzuimende medewerker heeft een inlog voor XS. Toch wil je graag in contact blijven en af en toe vragen stellen voor (extra) inzicht in het verzuim. Met XS Forms kun je laagdrempelig vragenlijsten uitsturen die ingevuld kunnen worden zonder inlog. In deze sessie leer je meer over de toepassingsmogelijkheden uit de praktijk.

Rein en Loes
Rein Lucassen & Loes Nijkamp

Van de melding tot de afspraak: automatisch afspraken genereren en inplannen

De toekomst nodigt uit tot innovatie, vooral in tijden van schaarste aan bedrijfsartsen en beperkte capaciteit. Deze uitdagingen vragen om slimme oplossingen, zoals een geautomatiseerde planningstool die van vanaf de melding naadloos en efficiënt afspraken genereert en inplant. Zo blijven organisaties veerkrachtig en voorbereid op toekomstige uitdagingen.

Alex van de Vosse 2
Alex van de Vosse

BEAT: prestatie door balans

BEAT Cycling Club neemt je mee in onderwerpen zoals mentale gezondheid, voeding en het belang van rust binnen een (topsport)organisatie waarin alles om presteren draait. In een omgeving waarin je als topsporter constant moet verbeteren, in de publieke belangstelling staat en de grenzen tussen werk en privé vervagen, is de fysieke en mentale gezondheid van cruciaal belang. Deze sessie biedt waardevolle inzichten op dit vlak en praktische tips hoe een topsport organisatie hier mee om gaat.
Karen en Roel-1
Karen van Geel & Roel van der Sanden

Wat vertellen verzuimcijfers over mijn verzuim

Hoe verkrijg je nu echt goed inzicht vanuit verzuimcijfers? In deze sessie nemen we je mee in het verhaal dat je cijfers vertellen over verzuim. Wat betekenen de cijfers wel en niet, en wat zijn de valkuilen bij het interpreteren van cijfers?

Hoe kun je met de cijfers 'vooruit' gaan kijken om tijdig te kunnen inspelen op bepaalde trends? Daarnaast tonen we de nieuwe dashboards met doorklik-analysemogelijkheden in XS die de meest belangrijke verzuimcijfers tonen en leggen we uit hoe je deze handig kunt gebruiken.

Bas van den Bent 2-1
Bas van den Bent

Wat voor impact heeft een jaar van intensieve focus op data gehad

Data heeft een centrale rol gespeeld in de recente ontwikkelingen binnen Xpert Suite en trekt toenemende belangstelling van klanten en professionals zoals casemanagers en bedrijfsartsen. In deze breakout sessie reflecteren we kort op 2023, belichten de nieuwste datagedreven verbeteringen in XS, en presenteren we toepassingen die bijdragen aan een holistische kijk op verzuimbeheersing met focus op werknemerswelzijn, onder de noemer Employee Sustainability & Wellbeing.
Nico Rienks-3
Nico Rienks

Fit for the future: van brons naar goud

Neem de leiding over je eigen welzijn! Ontdek hoe je als werknemer zelf de touwtjes in handen kunt nemen voor een gezonde geest en lichaam. Leer wat je kunt doen om je eigen vitaliteit en werkplezier te verbeteren en hoe je een ondersteunende collega kunt zijn voor anderen. Samen creëren we een werkomgeving waarin welzijn centraal staat, zodat jij en je team in balans blijven en optimaal kunnen presteren. Doe mee aan deze interactieve breakout.

Sanne Hoonhorst 2
Sanne Hoonhorst

Klanten onboarden met Connect XS

Het toevoegen van nieuwe klanten aan de Xpert Suite kan ingewikkeld zijn door grote teams en complexe structuren. Connect XS maakt het invoeren van data makkelijker, zowel eenmalig als voortdurend. In de breakout sessie over Connect XS leer je hoe externe systemen te koppelen zijn voor tijdsbesparing en actuele data. Je ontdekt hoe je gegevens kunt importeren, exporteren, en volledige migraties uitvoeren voor een naadloze integratie in je werkproces, wat leidt tot nieuwe inzichten en een betere dienstverlening aan klanten.
Roel en Mark-1
Roel van der Sanden & Mark Droogers

AI in de bedrijfsgezondheidszorg

De ontwikkelingen op het gebied van AI gaan razendsnel. In deze sessie nemen we je mee in de nieuwste ontwikkelingen en laten we je zien wat er allemaal mogelijk is (en ook weer niet mogelijk is). We tonen je een begeleidingsproces waarbij gestructureerde data en AI-analyses worden ingezet om optimaal gebruik te maken van de beperkte middelen voor verzuimbegeleiding. Op deze manier kun je juist meer tijd besteden aan plekken waar het echt effectief is. Met behulp van de Stepped Care methode krijg je tijd voor preventieve begeleiding en het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers.

ONTMOET ONZE PARTNERS OP OX24
left-quote Created with Sketch.
Ik vond het een mooie, gebalanceerde dag. Goed voorbereid door jullie.
left-quote Created with Sketch.
Was uitstekend verzorgd. Fijne persoonlijke benadering en een heerlijke lunch.
left-quote Created with Sketch.
De Verkadefabriek is een prettige omgeving voor een dergelijk evenement. Alle faciliteiten zijn aanwezig en het gebouw en de inrichting zijn gezellig en dragen bij aan een fijne informele sfeer.
left-quote Created with Sketch.
Leuk dat de presentatie gegeven werd door een bedrijfsarts.
left-quote Created with Sketch.
Goed om te zien hoe jullie ontwikkelen. Past volledig bij mijn visie.
left-quote Created with Sketch.
Empowerment, meer naar de persoon kijken dan alleen naar ziekte! Top. Daar is zoveel meer te halen.
left-quote Created with Sketch.
Eerder die middag al adviezen gekregen over zelf conversies, migraties en koppelingen realiseren maar de spreker heeft dat nog meer verduidelijkt. De spreker zelf maakte het met wat humor zeker leuker!
left-quote Created with Sketch.
Goede tips gekregen, kunnen we verder mee.
left-quote Created with Sketch.
Vooral het interactieve deel (ook bij een andere sessies) vond ik zeer verhelderend.
left-quote Created with Sketch.
Duidelijk visie op de toekomst van OSAW en de huidige mogelijkheden. Interessant en tastbaar.
left-quote Created with Sketch.
Goede interactie en mooie ontwikkelingen ook binnen XS.
left-quote Created with Sketch.
Zeer interessant voor de toekomst van bedrijfsgezondheidszorg.
left-quote Created with Sketch.
Goed gedaan van inschrijving tot ontvangst. Geen onduidelijkheden, gewoon goed geregeld.
left-quote Created with Sketch.
Interessant en informatief. Een goed inzicht waar OSAW mee bezig is en de weg daarnaar toe.
 
Adres

Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch

Bereikbaarheid

Met de auto, de fiets of openbaar vervoer, de Verkadefabriek is altijd goed te bereiken. Vanaf het station is het maar 10 minuten lopen naar de Verkadefabriek. Je auto kun je kwijt op één van de drie parkeerterreinen, je fiets voor de Verkadefabriek of achter op P1.

Foto/video

Tevens attenderen we je er graag op dat er tijdens de OX foto's en video-opnames worden gemaakt die gebruikt kunnen worden voor uitingen op onze website en/of sociale media.

Meld je aan voor
Otherside Xperience 2024